Logo lv.boatexistence.com

Nemagnetizētos materiālos domēni ir ____ līdzināti?

Satura rādītājs:

Nemagnetizētos materiālos domēni ir ____ līdzināti?
Nemagnetizētos materiālos domēni ir ____ līdzināti?

Video: Nemagnetizētos materiālos domēni ir ____ līdzināti?

Video: Nemagnetizētos materiālos domēni ir ____ līdzināti?
Video: Magnetic Domains 2024, Maijs
Anonim

Nemagnetizētā feromagnētiskā objektā domēni ir mazi un nejauši orientēti. Reaģējot uz ārēju magnētisko lauku, domēni var pieaugt līdz milimetra izmēram, izlīdzinoties, kā parādīts otrā attēla b) daļā.

Kas ir domēni feromagnētiskajos materiālos?

Feromagnētiskie domēni ir mazi apgabali feromagnētiskos materiālos, kuros visi magnētiskie dipoli ir novietoti paralēli viens otram.

Kā domēni ir sakārtoti nemagnetizētā dzelzē?

Domēnu ietvaros atsevišķu atomu poli ir izlīdzināti. Katrs atoms darbojas kā mazs stieņa magnēts. Domēni ir mazi un nejauši orientēti nemagnetizētā feromagnētiskā objektā.… (a) Nemagnetizētam dzelzs gabalam (vai citam feromagnētiskam materiālam) ir nejauši orientēti domēni.

Kas tiek izlīdzināts, veidojot magnētiskos domēnus?

(Ja atomiem ir elektroni, kas orbītā vai griežas pārsvarā vienā virzienā, tīrais efekts ir atomu magnēts, ko sauc par dipolu.) Kas izlīdzinās, veidojot magnētiskos domēnus? ( Magnētisko materiālu atomi ir "atomu magnēti" vai dipoli un, kad tie ir izlīdzināti, veido magnētiskos domēnus.)

Kad materiāla magnētiskos domēnus var izlīdzināt?

Tomēr, ja ir ārējais magnētiskais lauks, domēni griezīsies un izlīdzināsies ar ārējo magnētisko lauku. Kad visi vai lielākā daļa domēnu ir izlīdzināti vienā virzienā, viss objekts tiek magnetizēts šajā virzienā un kļūst par magnētu.

Ieteicams: