Vai kode ir kukainis?

Satura rādītājs:

Vai kode ir kukainis?
Vai kode ir kukainis?

Video: Vai kode ir kukainis?

Video: Vai kode ir kukainis?
Video: Chasing Nightmares | Critical Role | Campaign 3, Episode 11 2024, Oktobris
Anonim

Kodes ir kukaiņu kārtas Lepidoptera, un dalieties ar šo ordeni ar tauriņiem. Pasaulē ir aptuveni 160 000 kožu sugu, salīdzinot ar 17 500 tauriņu sugām. Amerikas Savienotajās Valstīs ir gandrīz 11 000 kožu sugu.

Vai kode ir kukainis vai kukainis?

Kodes ir parafilētiska kukaiņu grupa, kurā ietilpst visi Lepidoptera kārtas pārstāvji, kas nav tauriņi, un kodes veido lielāko kārtas daļu. Tiek uzskatīts, ka ir aptuveni 160 000 kožu sugu, no kurām daudzas vēl nav aprakstītas.

Vai kode un tauriņš ir kukainis?

Jūs droši vien nebūsiet pārāk šokēti, uzzinot, ka kodes un tauriņi ir diezgan līdzīgi. Patiesībā tie pieder tai pašai lidojošo kukaiņu grupai, ko sauc par Lepidoptera, kas grieķu valodā tiek tulkots kā “zvīņas spārni”.

Vai tauriņš ir kukainis?

Tauriņi (Papilionoidea virsdzimta) ir jebkura no daudzajām kukaiņu sugām, kas pieder vairākām ģimenēm. Tauriņi kopā ar kodes un kapteiņiem veido kukaiņu kārtas Lepidoptera. Tauriņi ir izplatīti gandrīz visā pasaulē.

Vai tauriņi kož?

Vai tauriņi kož? Neatkarīgi no tā, ka tauriņi ēd nektāru, lielākā daļa tauriņu nekož Tauriņiem nav kodīgas mutes daļas, kas spēj iegrimt jebkurā laupījumā. Viņu mutes daļas ir garas un cauruļveida formas, ko sauc par proboscis, un tās ir paredzētas nektāra izsūkšanai no ziediem.

Ieteicams: