Logo lv.boatexistence.com

Vai halogenīdi tiek aktivizēti vai deaktivizēti?

Satura rādītājs:

Vai halogenīdi tiek aktivizēti vai deaktivizēti?
Vai halogenīdi tiek aktivizēti vai deaktivizēti?

Video: Vai halogenīdi tiek aktivizēti vai deaktivizēti?

Video: Vai halogenīdi tiek aktivizēti vai deaktivizēti?
Video: Halogen Exception - Deactivating Ortho Para Directing EAS video 13 by Leah Fisch 2024, Aprīlis
Anonim

Halogēni ir ļoti elektronnegatīvi. Tas nozīmē, ka induktīvi tie elektronu izvelk Tomēr, ņemot vērā to spēju ziedot vientuļu elektronu pāri rezonanses formās, tie ir aktivatori un orto/para virzieni. … Tā kā halogēni ir elektronu atvilkēji, tie ir ļoti vāji aktivatori.

Vai halogēni deaktivizē grupas?

Halogēni ir izņēmums no deaktivizēšanas grupas, kas vada orto vai para aizstāšanu. Halogēni deaktivizē gredzenu ar induktīvu efektu, nevis ar rezonansi, lai gan tiem ir nepāra elektronu pāris.

Kāpēc halogēni nedaudz deaktivizējas?

Halogēniem, kas saistīti ar benzola gredzenu, ir trīs vientuļi pāri. Šie trīs elektronu pāri var izraisīt rezonansi benzola gredzenā. Taču halogēni ir arī ļoti elektronnegatīvi, un tāpēc tiem ir spēcīgs -I efekts. Tātad viņi deaktivizē grupas.

Vai halogēni elektroni nodod vai izņem?

o Halogēni: Halogēna elektronegativitāte izraisa to, ka tas ir elektronus atsūcošu grupa, pateicoties induktīvā efektam. Halogēni ir EWG, lai gan tajos ir atsevišķi pāri.

Vai hlors aktivizē vai deaktivizē?

Vienīgais elektronu pāris hlora atomā rezonanses dēļ stabilizē starpposma karbokāciju. Tā kā-I hlora efekts ir spēcīgāks par +R efektu, tāpēc Cl izraisa neto deaktivizēšanu.

Ieteicams: