Logo lv.boatexistence.com

Kur atrodas incontinentia pigmenti?

Satura rādītājs:

Kur atrodas incontinentia pigmenti?
Kur atrodas incontinentia pigmenti?

Video: Kur atrodas incontinentia pigmenti?

Video: Kur atrodas incontinentia pigmenti?
Video: 10 Signs Your Body Is Crying Out For Help 2024, Jūlijs
Anonim

Incontinentia pigmenti gēns ir lokalizēts hromosomā Xq28. Šis gēns parasti kodē kodola faktora KB būtiskā modulatora proteīnu un ir pazīstams kā IKBKG gēns (agrāk zināms kā NEMO vai NF-kappaB gēns).

Vai incontinentia pigmenti ir izplatīta?

Incontinentia pigmenti ir rets traucējums. Zinātniskajā literatūrā ir ziņots par no 900 līdz 1200 skartām personām. Lielākā daļa no šiem indivīdiem ir sievietes, taču ir konstatēti arī vairāki desmiti vīriešu ar pigmenta inkontinentiju.

Kāpēc to sauc par incontinentia pigmenti?

IP ir ar X saistīts dominējošs ģenētisks traucējums, ko izraisa izmaiņas (mutācijas) IKBKG gēnā. IP tika nosaukts, pamatojoties uz ādas izskatu zem mikroskopa stāvokļa vēlākajos posmos.

Vai ir līdzeklis pret incontinentia pigmenti?

Lai gan nav zināms līdzeklis pret incontinentia pigmenti (IP), ir ārstēšanas protokoli un ieteicami medicīnas speciālisti skartajām ķermeņa zonām, piemēram, ādai, matiem, acīm un citām..

Vai incontinentia pigmenti ir autoimūna slimība?

Pamatojoties uz šiem pamatiem, incontinentia pigmenti (IP vai NEMO sindroms) tika diagnosticēta un apstiprināta ar ģenētisko testēšanu. NEMO gēns ir saistīts ar imūndeficītu, kā arī autoimūnām slimībām.

Ieteicams: