Logo lv.boatexistence.com

Vai protohordati un hemihordati ir vienādi?

Satura rādītājs:

Vai protohordati un hemihordati ir vienādi?
Vai protohordati un hemihordati ir vienādi?

Video: Vai protohordati un hemihordati ir vienādi?

Video: Vai protohordati un hemihordati ir vienādi?
Video: Top 10 Cooking Oils... The Good, Bad & Toxic! 2024, Maijs
Anonim

Hemichordata nav tas pats, kas protohordata, jo notohords ir protohordatos, bet nav hemichordata. Protohordati un mugurkaulnieki ir Chordata apakšgrupa.

Vai Protochordata un Urochordata ir vienādi?

Kas ir protohordati? Protochordates sastāv no organismiem, kas ir iedalīti kategorijās Subphyla Urochordata un Cephalochordata. Protohordatus sauc arī par Acraniata, jo trūkst galvas un galvaskausa. Šie organismi ir ārkārtīgi jūras organismi, un tiem ir maza izmēra ķermeņi.

Kāda ir atšķirība starp protohordatiem un mugurkaulniekiem?

Mugurkaulnieki ir dzīvnieki ar mugurkaulu un muguras smadzenēm, turpretim protohordati ir neoficiālais nosaukums, kas dots bezmugurkaulniekiem, kuriem ir neakords, muguras nerva vads un rīkles spraugas.

Ko nozīmē Protochordata?

Protohordati ir neformāla dzīvnieku kategorija (t.i., nav īsta taksonomiskā grupa), kas nosaukta galvenokārt ērtības labad, lai aprakstītu bezmugurkaulniekus, kas ir cieši saistīti ar mugurkaulniekiem … Šiem dzīvniekiem ir rīkles žaunu spraugas un muguras nerva aukla, kas parasti ir cieta.

Kāpēc Urochordata un Cephalochordata tiek saukti par Protochordata?

Protohordati (proto=pirmais), ko sauc arī par prochordata, ir agrīnās hordātu senču formas Tā ir vienkārši neformāla grupa zem hordatas un nepieder nevienai taksonomiskajai sistēmai. kategorijām. Protohordatos ietilpst divas apakšfilas: Urochordāti un Cephalochordata.

Ieteicams: